Vælg en side

Sydøstasien er backpacker mekka. Hvis du ikke er helt sikker på hvor din rejse skal gå hen som backpacker kan jeg varmt anbefale sydøst Asien af flere grunde….

 

Billigt

Der er utroligt billigt og du kan komme rigtigt langt med dine penge. Jeg startede selv som grøn backpacker i Sydøstasien og jeg fandt i løbet af den første måned mig selv med udgifter for 125 kroner om dagen hvilket var et hostel og 3 gange mad om dage som jeg spiste ude, altså på gade-køkkener. Det var bestemt ikke noget luksus, men det var alt hvad jeg skulle bruge. Der er nu rigtigt mange der får brugt en hel masse penge i de lande selvom det som udgangspunkt er billigt. Det er typisk  turist attraktioner der er dyrere og mange nogle har en tendens til at købe mere fordi det er billigt.

20131226_130229

Det er nemt

Jeg har været vidt omkring siden Sydøstasien og indtil videre mener jeg bestemt at Sydøstasien er en af de nemmeste steder at rejse. Der er så mange backpackere og det gør det kun nemmere. Backpackere er som udgangspunkt gode til at hjælpe hinanden men i Sydøstasien ved de lokale også godt hvad du vil og hvad du leder efter. Selvom deres engelsk måske ikke er på toppen ved langt største delen hvad et hostel er og hvordan du kan komme derhen og de er samtidig også glade for backpackere fordi det har hjulpet deres land rigtigt meget. Der køre busser og toge alle steder hen som du har brug for og at komme afsted er en smal sag. Selv hvis du skal mellem lande så hjælper de lokale dig også rigtigt meget med hvad end du måtte have brug for.

20131204_141719

Kultur

Kulturen i Sydøstasien er så anderledes fra den vi finder i Danmark. Her er det Karma og Buddha som er i centrum og det ses og mærkes tydeligt rigtigt mange steder. Regler generelt virker ikke til at have den helt store betydning, hvis det fungere så er det nærmest ok, hvilket gør at der kan ses mange sjove ting. Der er rigtigt mange ting de gør på en hel anden måde og selvom de næsten ingen ting har kan de være utrolig glade og det smitter, det er ikke for sjov at Thailand blev kendt for være et smilende land. Der er også rigtigt mange templer og forskellige ting som er spænde at lære om og kigge på. Det er også til at finde massere af munke som går rundt i deres orange beklædning, der vil også være små boder over det hele hvor du kan købe diverse.

20131208_160046

Mulighedder

Der er så mange mulighedder for at få fantastiske oplevelser som backpacker i de lande. Man kan godt mærke at turisme er en stor del af landet da der er ufattelige mange mulighedder.

 • Vil du skyde med våben?
 • bungee jump?
 • dykke?
 • trekke i bjerge?
 • bo sammen med primitive stammer i bjergende?
 • madlavnings kursus?
 • kampsport?
 • Klatre på bjerge?
 • suse igennem junglen på en stålvejre?
 • Ride med elefanter
 • kæle en tiger

Det er bare nogle af de mulighedder som du typisk vil få når du kommer til et hostel. Derudover er der også ufattelige mange mulighedder som man som rejsende selv kan opsøge på flere forskellige måder. Tag ud og snak med nogle af de lokale og se hvordan de laver diverse ting som møbler eller bare ting som mursten som jeg selv blev noget overrasket over i Vietnam et sted, der kan vi snakke om manuelt arbejde. Mulighederne stopper nærmest kun ved din fantasi.

20140125_144658

Natur

Der er meget rigtig smukt natur i de områder, specielt kommer Vietnam til mine tanker når det handler om natur. Halong bay som er en række klippe formationer ude på vandet med underjordiske grotter. Bjerge med kantet ris marker langs bjergsiden. Deres jungle og skove har også en masse fantastiske ting at byde på. Nogle steder er det også til at plukke frugter direkte fra træer  Der er en utroligt smuk og forskellig natur rundt omkring i Sydøstasien.

 

Mad

Hvis du ikke allerede har hørt om hvor god maden er så er det på tide. De har rigtigt meget mad og byde på som smager fantastisk og de har en stor mad-verden der også kan udforske. Der er selvfølgelig meget ris og friske grøntsager men der er også utroligt meget andet at vælge imellem. Selv ting som krypdyr, slanger mm.

20131231_191005