Vælg en side

Din tankegang og den måde du ser tingende på, har kraften til at ændre dit liv på ufattelige måder. Jeg er selv idealist og optimist, men har ikke altid været det. Nu vælger jeg at være så positiv som jeg overhovedet kan, jeg kan finde noget positivt i stort set alt og tro på at det “umulige” kan lade sig gøre og fordi jeg tror på det, kan det lade sig gøre! Der er ikke nogen hemmelighed til det jeg siger her, jeg ved godt det er nemmere sagt end gjort, men når alt kommer til alt så er det et valg du kan tage!

Jeg vil gerne vende tingende lidt på hovedet og så være pessimist og realist. De ting jeg skriver neden under er i store træk noget jeg har hørt fra andre personer der har stillet spørgsmål ved mine rejse og planer.

Er det muligt at være fuldtidsrejsende uden at være rig? - nej, hvordan skal du få penge til det? - helt seriøst. Du kan rejse rundt og så når dine penge er brugt, så kan du vende tilbage til Danmark med ingen ting og så kan du starte forfra!

Er det ikke også utroligt farligt at rejse alene? Jo, bestemt! Der er ingen der ved hvor du er udover dig selv. Specielt hvis du blaffer og sætter dig ind i biler med totalt fremmede, der er absolut ingen ting der stopper dem for at gøre ved dig hvad de har lyst til. Siden du befinder dig i et fremmed land, hvad skal du så gøre? - ringe til politiet med den telefon du lige har fået stjålet? og hvis du så fik fat i politiet så kunne du fortælle at du har fået stjålet alle dine ting, mangler en nyre, eller hvad der nu er sket. Det hjælper dig jo ikke på nogen måde!

Når du kommer tilbage til Danmark, hvad gør du så med arbejde? - Når du har været ude på en længere rejse i form af et års tid eller mere, så bliver det svært når du kommer tilbage til danmark at finde et job. Hvad skal du skrive på dit CV? - “rejse?”. Du har været væk fra arbejds market i en hel del tid og derfor vil andre have fordel over dig og højt sandsynligt få stillingen over dig!

Blaffe igennem Iran? - Det her er helt gak. At tage frivilligt til Iran i første omgang, men derefter også blaffe igennem landet, du ber selv om at blive dræbt. Du har lyst hår og blå øjne du er en omvandrende penge maskiner, du vil blive taget som gidsel eller bare dræbt. Danmark er også kendt for Muharmed tegningerne, du må ikke sige du er fra danmark!!

 

Det svar jeg vil give…

Er det muligt at være fuldtidsrejsende uden at være rig? Ja! - Du kan arbejde over hele verden og hvis alt går galt så kan du arbejde på internettet, så er det jo lige meget hvor du befinder dig så længe du har internet! Jeg kan fortælle at jeg tog afsted for ca. halvandet år siden med 90.000 kroner og jeg nu har omkring det samme igen. Jeg tjener ikke penge på bloggen, jeg har ikke nogen fordele som andre ikke ville have.

Er det ikke også utroligt farligt at rejse alene? Hvorfor skulle det være farligt at rejse alene? Jeg vil gerne vende den om, giver det mening at se en turist og så tænke “arrrh, det er mit offer?” det giver bare ingen mening! Der er mange der tænker sådan i diverse lande, men det er i forbindelse med penge og har intet med noget farligt at gøre. Jeg kan fortælle at hvis du i diverse lande f.eks sydøst asien begynder at råbe og skrige (specielt som pige/kvinde) så kan jeg love dig for at de lokale kommer stormende hen til dig for at hjælpe og beskytte dig og så stakkels den person som prøvede at gøre dig noget!

Når/hvis du kommer tilbage til Danmark, hvad gør du så med arbejde? - Hvis jeg havde lyst til at finde et arbejde, tror jeg ikke det ville være noget problem. Jeg har rejst verden rundt på egen hånd, det mener jeg i den grad er mere værd end så meget andet. Det har lært mig at tænke ud af boksen og se mange ting fra andre sider. Derudover har jeg også arbejdet i fremmed kulturer og levet i det. Tit høre du firmaer der leder efter nytænkende medarbejdere osv. At du har rejst verden rundt på egen hånd, viser også at du besidder en masse evner og kvaliteter! (Det kan godt være du ikke mener du besidder de ever og kvaliteter lige nu. Det gjorde jeg heller ikke, men jeg lærte ved at prøve mig frem og kaste mig ud i det!)

Blaffe igennem Iran? - Nu har jeg gjort det og kan sige at Iran har været det mest gæstfrie land jeg nogen sinde har været i, jeg fortalte alle undervejs at jeg var fra Danmark og hørte aldrig noget dårligt fra det, tværtimod! - Var jeg bange inden jeg tog ind i Iran? - ja, men jeg valgte ikke at lade frygten kontrollere mig hvilken jeg gerne vil snakke lidt om, frygt.

 

Du kan vælge enten at lade frygten kontrollere dit liv, eller give slip og leve livet. Jeg har ikke set nyhedderne og div. i omkring 4 år nu og bevist har jeg ikke lyst til at se det. Jeg mener det er moderne hjernevask, på grund det handler om at få folk til at være bange, hvis vi er bange har vi brug for vores system til at beskytte os og vi stiller ikke spørgsmål ved det! et eksempel fra sidste uge, en veninde sagde til mig “Jeg vil aldrig rejse alene, bestemt ikke i Indien” da jeg spurgte hvorfor, svarede hun “Er du klar over hvor mange kvinder der bliver voldtaget i Indien?” til det svarede jeg “Er du klar over hvor mange mennesker der bor i Indien?”. Det var hun ikke, der bor 1,2 billioner mennesker. Min pointe er, vi høre omkring nogle få mennesker som gør noget helt gak i nyhedderne og derfor er vi nærmest bange for hele verden, imens 99% er fantastiske mennesker. Hele verden høre om nogle franskmænd der blev skudt på grund af nogle tegninger. Imens der hvert år dør 2 millioner mennesker fordi de ikke har rent drikkevand. men hvem ved det? - ikke så mange igen, og den information vil du ikke få i nyhedderne, fordi det er ikke skræmmende! Det er et kæmpe spil som så mange mennesker lever i og dør for, desværre.

tænk over det…