Vælg en side

 

Tag dig god tid

Det kan som backpacker godt virke som en konkurrence om hvem der har været i flest lande til tider, men hvis du gør det langsommere vil du mange gange få meget mere ud af dit besøg til et givet land. Du vil helt sikkert også få en bedre forståelse for kulturen og landet som helhed. Personligt har jeg aldrig fortrudt at jeg har brugt lang tid i et land, tværtimod kan jeg nogle gange godt ønske at jeg havde brugt længere tid, med det sagt har jeg så ikke nogen tids begrænsning.

Snak med de lokale

De lokale kender landet og kan mange gange fortælle dig en hel masse som du ikke kan finde i guidebøgerne eller nogle andre steder. I langt de fleste tilfælde vil de helt sikkert også syntes det er sjovt at snakke med en fra et andet land og det kan bringe mange sjove oplevelser.

Kast dig ud i det

Sig mere ja og mindre nej, kast dig ud i forskellinge situationer som du måske normalt ville sige nej til, det værste der kan ske er en oplevelse og et godt minde. Det kan nogle gange godt virke skræmmende og du er måske usikker, men lad det hele flyve og “go with the flow”, selvfølgelig med måde.

Stol på din mavefornæmelse

Det kan godt være skræmmende som backpacker at befærde sig rundt på egen hånd i fremmede lande. Stol på din mærvefornæmelse den tager næsten aldrig fejl!

Planlæg så lidt som muligt

Jeg planlægger selv så lidt som muligt og jeg har aldrig selv stået i en situation hvor jeg har planlagt for meget. Med det sagt har jeg mødt flere backpackere på min vej som har sidet i en uheldig situation hvor de måske gerne vil bruge noget mere tid i et land eller by, men blev tvunget til at tage afsted fordi de havde en fly billet eller et booket hostel.

pak mindre

Der er mange ting der skal tages højde for når du pakker tasken, men som udgangspunkt kan du købe alt hvad du skal bruge undervejs, så pak hellere for lidt end for meget.

spis som de lokale (gadekøkkener)

De lokale kender deres land og ved hvad der er godt, det gælder også når det kommer til mad, både pris mæssigt men også smag. Gade køkkender kan nogle gange godt virke lidt udlækre alt efter hvilket land du er i, men hvis de lokale spiser der kan du også.

hæv flere penge af gangen

De danske banker tager som udgangspunkt 30 kroner per hævning i udlandet. Det kan godt være det ikke lyder af meget, men lad os bare sige du laver omkring 5 hævninger på en måned, det bliver så 150 kroner om måneden, og hvis du så er afsted i 3 måneder så bliver det hurtigt til en hel del penge som nemt kunne have været brugt på noget andet. Selv hæver jeg alle de penge jeg skal bruge på en gang og så deler jeg dem op så jeg har nogle af dem på mig og andre i min taske mm. Hvis du bor på et hostel kan du nemt låse dem inde i et skab eller ligende.

Couchsurf

Couchsurfing er et concept hvor rejsende bor hos lokale gratis. Du vil spare penge på overnatninger men samtidig vil du også komme i kontakt med en lokal som også er interesseret i at lære dig at kende samt måske vise dig rundt og lave diverse aktiviteter med dig. Det kan give nogle meget unikke og fantastiske oplevelser, bestemt noget jeg vil anbefale. Du kan også nu, selvom du ikke er rejsende gå ind på www.couchsurfing.org og lave en profil og tage imod rejsende hvis du har en ledig sofa.

Nyd det

Det kan gå rigtigt stærkt som backpacker og der sker hele tiden en hel masse. Tag noget tid engang imellem til at sætte dig ned og bare observereog tænkt lidt over hvor du er henne og hvor fantastisk det er, nyd det hele vejen igennem og sug det hele til dig!