Vælg en side

Næste dag ankom jeg til Thylejeren, jeg blev sat af på en vej som kørte igennem en skov og så var der ellers en sti jeg gik ind af hvor der var parkerings plads til biler. Jeg kunne se at der begyndte at danne sig noget længere henne. Jeg tog tog kontakt til den først person jeg så, som var en langskægget mand der nok har været i slutningen af 50’erne. Jeg hilste og forklarede hurtigt at jeg lige var ankommet, jeg spurgte om jeg bare kunne slå mig ned her i lejeren? - Han sagde “Du finder bare et sted hvor du vil være og så er du der”. Jeg tog min backpack af, satte den ved et fælles område og begyndte at gå en rundtur på grunden som er på størrelse med 90 fodboldbaner. Der var rigtigt fedt og meget naturligt, god plads og nogle sjove bygninger rundt omkring. Jeg regnede med at mange ville kigge på mig da jeg ville være et ukendt ansigt, men der var utroligt mange mennesker udefra som hele tiden kom derind for at kigge rundt og de beboere der er i Thylejrener vandt til at der går nye ansigter rundt dagen lang og kiggede. Jeg må åbenbart have set ud som om at jeg var en del af Thylejeren, da 3 mænd i motorcykel dragter gik forbi mig og sagde “Det er nogle pæne huse i har jer her”, jeg smilede og svarede “Jeg har været her 20 minutter længere end i har, men tak.”.

DSC03385

Jeg gik lidt rundt for at prøve og få en fornemmelse af stedet og kom til et hus jeg syntes der så meget indbydende ud, så jeg gik over for at banke på døren og allerede inden jeg nåede døren var der en ældre man inden for der så mig og vinkede til mig. Jeg gik hen og bankede på hvor jeg hørte en råben “Bare kom ind”. Jeg blev mødt af en dame i 50’erne hvor jeg hurtigt igen forklarede at jeg var ny her på stedet og hun spurgte med det samme om jeg ville have noget brød at spise og det tog jeg imod. Jeg endte med at side og snakke med dem ud til klokken 1 om natten, jeg var meget nysgerrig og havde utroligt mange spørgsmål omkring lejeren og tilværelsen generelt.

DSC03401

Hvordan fungere Thylejren?

Thylejren er en meget specielt sted. Der er plads til alle og der er en meget afslappet tilgang til, ja stort set alle ting. Der er kun 3 regler og så ellers finder man ud af tingende. De har et fedt sammenhold i deres lejer og de kommer hindanden ved. Der var f.eks fælle spisning den ene dag hvor der blev lavet lassange til 60 mennesker af en beboer i Thylejren. Det skete vidst 3-4 gange om ugen og så kunne man ellers spise med. Der var sat en lille “donerings skål” så man kunne man smide nogle penge i der, hvis man havde lyst.

Det var en sjov men samtidig smuk blanding af mennesker i lejeren. Nogle var nok lidt psykisk ustabile, andre var der grundet den frihed de havde. Der var nogen der havde en større forhåbning om at Thylejren skulle blive til noget og de kunne skabe et lille samfund. Der var også mennesker som bare gerne ville ryge lidt grønt fra naturen og så hygge sig og have det godt eller drikke en masse øl. Det er et sted hvor alle er velkommen, næsten lige meget hvordan du er og hvor du kommer fra, så er der plads til dig. Thylejren bliver styrret af alle beboere og der er ingen der har mere at skulle have sagt end andre.

DSC03402

Jeg kunne godt lide det fællesskab de havde og at de kom hindanden ved. Når du skulle bruge en håndværker så ringede de ikke til et firma, så gik de måske over til en anden beboer i Thylejren og spurgte efter hjælp. Det var lidt sådan jeg forstod det fungerede i Thylejren. Man hjælper hinanden og prøver at arbejde sammen.

Jeg oplevede det nu ikke, men vinter perioden kunne vidst godt være rimelig barsk i Thylejren. Der kunne godt komme en del konflikter, men sådan er det og de prøver bare at finde ud af tingende på bedste vis.

DSC03404