Vælg en side

Et par dage før jeg tog til Danmark blev jeg kontaktet af en DR Jonalist som hedder Betina. Hun var interesseret i at bruge mig til at medvirke i et radio program som skulle sendes henover sommeren. De havde et punkt på programmet der hed “Følg drømmen” hvor hun mente at jeg sikkert havde noget at bidrage med, hvilket jeg også mente. Jeg blev i første gang ret overrasket og syntes det var lidt mærkeligt at jeg nu skulle til at medvirke i et radio program og jeg var meget nysgerrig omkring hvordan sådan noget forgik. Som udgangspunkt var min tanke at hvis jeg blot kunne inspirere en sjæl eller to så ville jeg være ganske tilfreds og så kunne det også være meget sjovt at prøve at finde ud af hvordan sådan noget fungere.

Da jeg var kommet til Danmark aftalte vi at jeg ringede til hende hvor vi så havde en times dialog, hvor jeg blev utroligt overrasket over hvor lidt forståelse Betina havde for min rejse. De ting som jeg selv gerne ville fortælle var tankerne bag det, hvorfor jeg gjorde, hvordan det havde ændret mig. Jeg var ikke interesseret i blot at fortælle om mine rejse oplevelser. Det virkede hun heldigvis enig i og selvom hun havde en manglende forståelse så havde hun lysten og tiden til at sætte sig ind i min situation og spørge om en masse spørgsmål som med tiden blev bedre og bedre. Igennem mange lange mails og mange spørgsmål følte jeg endelig at vi havde mødtes på midten hvor at hun havde fået noget indsigt i hvordan det har at været rejsende og det gjorde som sagt at de spørgsmål hun stillede blev en hel del bedre efter min mening.

 foto 1

Interview

Betina ville komme til mig, så jeg fik lejet mig ind hos en god ven og veninde hvor jeg kunne side og holde det her interview med Betina. Hun kom gående lige pludselig imens vi var udenfor og spurgte hurtigt om jeg var David, det kunne jeg jo ikke løbe fra. Vi hilste på hinanden og så gik vi indenfor for at gå igang, jeg havde fundet nogle billeder frem som jeg kunne fortælle lidt omkring, ikke så meget som rejse historie men mest eksempler som gav en forståelse for hvor meget gæstfrihed, venlighed og bare dejlige mennesker jeg havde mødt på min rejse. Hun fandt hurtigt en hel masse papir frem og en rimelig stor mikrofon som så skulle optage vores samtale. Jeg spurgte som noget af det første, hvordan der ville blive klippet i det hvor hun sagde at der kun ville blive klippet i det for at give lytteren en bedre forståelse.

Vi gik igang og det var lidt mærkeligt til at starte med hele tiden at få stukket en stor mikrofon op i hovedet hvergang jeg skulle sige noget, men det vendte jeg mig hurtigt til. Der var nogle ting som blev iscenesat hvilket var ret underligt, det var dog mest praktiske ting som at til sidst skulle vi lige optaget at hun banker på døren og jeg åbner og vi hilser på hinanden, det gjorde vi faktisk til sidst da vi ellers var færdige. Der var også andre praktiske ting som blev iscenesat som da jeg f.eks gik over i køleskabet og tog noget at drikke, det skulle lige tager så man kunne høre jeg åbnede køleskabet og åbnede min dåse sodavand. Men selve samtalen var mere eller mindre bare som at side og snakke om det på normal vis blot med en stor mikrofon i hovedet.

Vi sad og snakkede i 3 timer og hun skulle kun bruge til 30 minutter, men sådan er det jo. Det bliver spænde at se hvordan det kommer til at være når det bliver sendt i raidion. Det gør det d. 27 juli klokken 11:30 på P1.

Hør det her

foto 4