Vælg en side

Jeg snakkede med en ven fra danmark over skype, hvorefter han spurgte “hvordan er din hverdag?” - Det var et rigtigt godt spørgsmål som jeg ikke var helt sikker på hvordan kunne besvare, men istedet vil jeg prøve og give et indblik i hvordan diverse ting er som backpacker og forhåbentligt give dig som læser en forstilling om hvordan min hverdag er.

Jeg vil i det næste stykke tid skrive nogle små indlæg, som indeholder en række spørgsmål som jeg selv havde inden jeg startede min rejse.

 

Hostel

  • Hvad er et hostel? -  Et hostel er en betegnelse for et sted som er billigere end et hotel, du kan ikke forlange nogen form for service. Det er faktisk bare en seng du betaler penge for, på noget der minder om et meget dårligt hotel

 

5$ per nat. et hostel i Hoi An (Vietnam)

5$ per nat. et hostel i Hoi An (Vietnam)

  • Er det ubehageligt at sove i et dorm (mange mennesker i samme rum)? - Personligt fortrækker jeg et dorm langt over et privat rum. Det gør det meget nemmere at møde mange flere nye mennesker og tit er der en rigtigt god atmosfærer.

 

  • Stjæler folk i dorms? - Det kan aldrig udelukkes, men som udgangpunkt har jeg ikke mistet noget til tyveri endnu. Jeg har haft min Laptop liggende på min seng adskillige gange. Nogle steder er der skabe man kan låse sine værdifulde ting inde i for at sikre sig.

 

Dalat family hostel - 5$ per nat. (Vietnam)

Dalat family hostel - 5$ per nat. (Vietnam)

  • Hvad koster en seng på et hostel? - Det er meget forskelligt, og kommer selvfølgelig også anden på hvilket land vi snakker om, men i Thailand, Laos, Vietnam og Cambodia kan du finde dorms til 1-5$ om dagen som er i den billige ende og så går det ellers derop af. som udgangspunkt skal du nok regne med 5$ per nat, da det kun er enkelte steder som er billigere.

 

  • Toilet papir, håndklæde, sæbe, skal jeg selv sørge for det? - Mange steder får du håndklæde og der er toiletpapir. Personligt har jeg selv alt hvad jeg skal bruge og det vil jeg anbefale det.

 

Garden Village, et hostel i Cambodia - Siam Reap. 3$ per nat

Garden Village, et hostel i Cambodia - Siam Reap. 3$ per nat

  • Er det svært at sove i et dorm grundet larm? - Nej, folk er generelt gode til at respektere hindanden og viser hensyn hvis folk sover eller prøver at sove, med det sagt dele man soveværelse og specielt når der er alcohol involveret. Personligt har jeg ingen problemer overhovedt, men har snakket med andre i samme dorm som jeg har været i og de er blevet vækket om natten og ikke kunne falde i søvn igen grundet nogle andre i det samme dorm.

 

  • Kan man få et varm bad? - Det var en af de ting jeg ikke havde tænkt over og tog som en selvfølge, men specielt i Cambodia er det ikke nemt at komme i nærheden af et varmt bad. Personligt har jeg ikke haft adgang til noget varmt bad i godt og vel 3 uger. Thailand havde jeg altid varmt bad og for det meste i Vietnam og Laos. Det er bestemt ikke noget man skal tage som en selvfølge, men hvis du betaler lidt ekstra tror jeg sagnets det til at få et varmt bad.

 

Har du nogle spørgsmål/erfaring omkring hvordan det er at bo på et hostel - så smid endelig en kommentar.