Vælg en side

Hjemmefronten

Jeg har aldrig været så langt og meget væk fra Danmark før, men på mange måde er jeg kommet tættere på mange af de mennesker jeg holder af. Netværk har vist sig at være en rigtig vigtig ting for mig af flere grunde. Dels fordi det er min backup, forstået på den måde at i tilfælde at jeg ikke havde lyst til at rejse mere, så ved jeg at jeg har et netværk af venner og familie der gør at jeg har et sted at sove så længe jeg har brug for det. Det har også gjort at jeg turde tage springet som fuldtidsrejsende i første omgang.

Jeg har også oplevet en anderledes form for venskaber imens jeg har været ude på min rejse og det er periodiske venskaber. Det har gjort som beskrevet i et tidligere at det kan godt være lidt ensomt på en måde og trættende at skulle starte forfra hele tiden med at lære nye mennesker at kende, svare på de samme spørgsmål og fortælle de samme historier. I den forbindelse har det været vigtigt for mig at beholde kontakten med mennesker på hjemmefronten! Hvis jeg ikke havde kontakt til venner og familier på hjemmefronten havde jeg nok følt mig lidt palle alene i verden. Med det sagt havde jeg regnet med at der ville falde en del venner fra overtid, men det har faktisk ikke rigtig været tilfældet. Det er klart at der er nogen jeg plejede at have mere kontakt med inden jeg tog ud og rejse, men der er der stadig og nu kan jeg se at efter jeg er kommet hjem er der ikke meget der har ændret sig i forbindelse med hvilket personer jeg kan kalde mine venner hvilket er rigtigt dejligt.

 

Andre rejsende

Selvom de fleste rejsende er helt indforstået med at når vi går hver sin vej så ser man nok aldrig hinanden igen. Verden kan mange gange være ret lille når vi som rejsende bevæger sig rundt i verden og jeg har flere gange mødtes med andre rejsende på deres hjemmefront. Det er både en sjov oplevelse for mig men bestemt også for den anden part og det er sjovt at side og snakke om de oplevelser vi havde sammen. Da jeg f.eks tog til Australien gav det mig også arbejds mulighedder og jeg fik en bolig igennem, en tidligere med-rejsende som jo var lokal i det område vi befandt os i. I alle mine tilfælde har mødet med tidligere rejsende været en god succes og selvom det kan være lang tid siden at vi har snakket sammen sidst er der sjælendt særligt meget der er ændret sig og det er nemt at genoptage venskabet på en afslappet og naturlig måde.