Vælg en side

Da jeg var i Indien faldt jeg i snak med et ældre rejse-par som jeg mødte lidt tilfældigt, de var godt selskab og samtidig meget smilende. Der blev udvekslet nogle gode historier over et par øl og noget mad. Som det blev senere på aften nævnte manden pludselig at han havde kraft, jeg blev ret chokeret og spurgte en del ind til hans kraft. Han havde fået 5 år og var nu på 4 år, men han var stadig i godt helbred. Han havde en fantastisk holdning til det, hvilket var at leve livet så meget han kunne. Han så ingen grund til at side og være ked af det over situationen, det ville jo ikke ændre på noget som han sagde - jeg kan kun give ham ret!

De havde været i Nepal for nogle år siden og kunne derfor fortælle en hel del om det. Personligt kunne jeg godt tænke mig at tage dertil, bestige et bjærg af en seriøs størrelse og det var jeg ikke alene om, manden var bestemt enig med mig, desværre havde han ikke alderen med sig mere og det var ikke længere en mulighed for ham. Han sagde til mig “Jeg vil ønske jeg var i din alder så jeg kunne bestige et bjerg, det er desværre for sent for mig nu”.

Rigtigt mange tager valg i deres liv baseret på hvad det vil give dem i fremtiden og når de så kommer til det punkt tager de et nyt valg baseret på fremtide. Jeg vil hellere leve livet imens jeg kan. Jeg har ikke lyst til at vågne op en dag og tænke “hvad skete der lige med de sidste 30 år, de fløj afsted”.  Min pointe er ikke at du skal kaste alt hvad du har i hænderne og tag ud og rejse nu. Jo hvis det er det du brænder for så gør det, hvis det er noget andet du brænder for så gør det. Lyt til dit indre jeg!

Måske du tænker “jamen hvad fanden er din plan så?” - Jeg har kun en plan det er at gøre lige præcis hvad jeg har lyst til, for mig er det at rejse verden rundt lige nu, så det gør jeg. Jeg har det fint med ikke at side med et udbetalt hus når jeg er 50 år, for helt ærligt hvad skal jeg med et “kæmpe” hus?. Måske vil du også gerne bestige et bjerg eller så mange andre ting, en eller anden dag? - problemet er at “En eller anden dag” findes ikke, gør det imens du kan! - inden du lige pludselig sidder i en situation hvor du kigger tilbage og ønsker at du vil have gjort mere, rejst mere, levet mere!

En lille video som snakker omkring det samme.

“How absolutely true those words are. As a 63 year old man, I can look back and see the same game that Watts talked about, that I played so urgently, with such passionate energy. It’s hard to tell a younger person this. They won’t (as I couldn’t have) “get” it. The economic royalists of our age know this is a game, but it benefits them (also temporarily) so very much; and so they urge us all on, and on, and on. We benefit them, while being defrauded of our only life. There is the true heart break: to have missed living our life while in the service of an illusion that helps someone else who does not care!”