Vælg en side

Hvad evner kræver det egentlig at være backpacker? - ikke nogen, det kræver kun lidt mod til at kaste sig ud i det, resten lære du undervejs. Men der er nogle evner som du bestemt vil lære, om du er god til dem eller ej, så bliver du bedre til dem.

 

1. Forhandle priser

Hvis du som backpacker kan spare penge på nogle praktiske ting, kan det betyde flere oplevelser eller en længere rejse. Rigtigt mange lære at tænke over hvad de bruger af penge og derfor bliver man lyn hurtigt en lille forhandler. Jeg havde f.eks aldrig regnet med at jeg kunne gå ind på et hostel i Amsterdam og rent faktisk få mit ophold billigere end den ellers faste pris, men man bliver god til at forhandle!

 

2. Sociale og kommunikationsevner

At gå hen til nogle mennesker du ikke kender og starte en samtale kan godt være meget grænseoverskridende for mange. Når du til at starte med kaster dig ud i at være backpacker har du ikke rigtigt det store valg, du kan lære nogle nye mennesker at kende eller du kan være palle alene i verden. Det lyder måske lidt hårdt og nærmest skræmmende, men husk på at alle der backpacker er i samme båd. Du bliver også langt bedre til krops sprog og at læse andre mennesker, da du højst sandsynligt vil støde ind i nogle lokale der ikke kan snakke engelsk før eller siden. At tage kontakt til fremmede mennesker bliver til sidst en smal sag og noget du ikke tænker over men bare gør.

 

3. At give slip på kontrollen / go with the flow

Det er rart for mange at være i kontrol over en given situation, men sådan fungere det ikke altid, slet ikke som backpacker. Når du giver slip på kontrollen sker der noget virkelig magisk, du følger din mavefornæmelse og tager tingende som de kommer. Jeg vil mene det er i sådan situation de bedste oplevelser opstår!

 

4. Tage beslutninger og prioritere

Alle kan tage beslutninger, men du bliver i den grad bedre til det som backacker. Du har heller ikke nogen at spørge til råds eller støtte dig op af (hvis du rejser alene) så derfor bliver du rigtigt god til at tage hurtige men gode beslutninger. Du vil mange gange bliver stillet i situationer hvor du skal tage store beslutninger på meget kort tid. Du bliver også mange gange sat i situationer hvor du skal tage en beslutning og samtidig prioritere, du vil gerne rejse med dine nye venner, men du vil også gerne se hele landet men begge dele kan ikke lade sig gøre.

 

5. At være spontan

At være spontan kan godt være noget som ikke alle har lige nemt ved, og at have planlagt sin dag virker trygt og rart. Om du vil eller ej, lære du at blive spontan som backpacker. Du møder pludselig nogle fantastiske venner på et hostel, de skal op til en by der ligger 6 timers kørsel væk og som bortset fra det lyder fantastisk, men ikke et sted du var bekendt med. Selvfølgelig tager du med! Det er næsten umuligt at planlægge din tur til punkt og prikke og hvis du vælger at prøve, vil jeg våge og påstå at du vil fortryde det.

6. problem løsning

Jeg tror aldrig jeg har hørt en backpacker som ikke har været ude i en hel del problemer, på den ene eller anden måde måske ikke alvorlige problemer, men stadig problemer som skulle løses og det er helt sikkert også noget man bliver bedre til. Det kan være små ting som at finde et hostel i en by man aldrig har sat fod i før. Det kan også være et problem at få dit visum til et given land. For mit vedkommende var min største udfordring, da jeg styrtede på scooter 2 gange på samme dag i Thailands bjerge. Ikke destro mindre lære man af det hele og bliver bedre til at takle problemer, som de kommer. Til sidst bliver det ikke problemer, men blot udfordringer som skal løses.

7. At være selvstændig

Der findes vidst ikke noget bedre “kursus” til at blive selvstændig. Hvis du som backpacker kan rejse verden rundt på egen hånd, så virker de fleste andre ting som små udfordringer. Du lære i den grad at være selvstændig og tag vare på dig selv og der er ikke andre der gør det for dig!