Vælg en side

Da jeg startede som rejsende vidste jeg ingen ting og hold nu fast hvor har jeg kastet mange penge væk fordi jeg ikke havde kendskab til så meget. Jeg håber at kunne hjælpe dig med at spare penge og måske lære nogle nye tips og tricks til netop det. Jeg tror aldrig man bliver færdig med at lære mulighedder og tips til hvordan man kan rejse lidt billigere og bedre. 🙂

 

mad

De små steder - Spis på gadekøkkener og små spisesteder, mange gange er det der du kan finde det bedste mad på den mest lokale facon.

Handle ind som de lokale - Market/Frugt og grønhandler kan du mange gange spare en hel del ved at handle hos! Du kan evt. spørge de lokale til råds omkring hvor det er til at finde billige madvare mm.

Lav din egen mad - Der er ingen tvivl om at hvis du laver din egen mad kan du spare rigtigt mange penge i nogen lande!

skrot sodavand og slik - Sodavand, kiks, kager osv. er noget som mange benytter sig af i stor stil og inden du ser dig om har du brugt en formue på det!

 

beboelse

Undersøg flere hostels - Et sted at sove er typisk noget af det dyreste og det er derfor også her du kan spare mest. Hvis du bruger lidt tid på at finde et billigt hostel i området kan du mange gange spare mange penge der. prøv altid at forhandle prisen (Selv i Holland lykkedes det mig). Det er bestemt et forsøg værd lige meget vilket land du befinder dig i. Mange bruger internettet til at finde billige hostels på f.eks hostelworld.com jeg vil anbefale dig at du benytter af hjemmesiden men stadig går rundt til fods og finder nogle hostels, mange gange er nogle af de billigste steder ikke repræsenteret på nettet.

Bliv længere, spar mere - Hvis du på forhånd ved hvor længe du bliver et given sted, prøv at slå et handel af ved at sige noget i stil af “Hvis jeg bliver her i 14 dage, hvad siger du så til X pris?” - det skader aldrig at prøve, det værste der kan ske er et nej.

Jo flere jo bedre - Dormitory er mange gange rigtige billige og samtidig vil du møde andre rejsende som kan give dig gode tips og tricks omkring området hvor i befinder jer.

Couchsurfing – Det en fantastisk måde både at spare penge på men samtidig også en god måde at komme i kontakt med de lokale på. Mange gange vil maden være hjemmelavet og derfor også billig hvis ikke gratis for dig. Hvis processen med hjemmesiden og aftaler virker problematisk for dig og du ikke er blev for at møde nye mennesker kan jeg anbefale at tage kontakt til folk på gaden og forhøre dig om det er muligt at du kan overnatte hos dem som gæst for bare 1 dag (mange gange kan det føre til flere dage og selv uger).

Camping - At sove i telt er noget som også er helt gratis! - Hvis du gerne vil være på den helt sikre side af loven vil jeg anbefale du undersøger det for det land du befinder dig i.

WOOfing - Det går ud på at du får kost og logi imod at du arbejder. Det kommer typisk i form af en gård af en slags. Personligt har jeg ikke noget erfaring med det, men har kun hørt positivt om det fra andre rejsende som har benyttet sig af det.

 

transport

Det offentlige - Brug offentlig transport, som busser og tog/metro istedet for taxa. Det kan godt være svært at finde rundt i det offentlig transport system men heldigvis er der mange lokale som du kan spørge om hjælp!

Blaffe - At blaffe er gratis og kan give dig alt fra gratis transport til gratis mad og sted at sove.

Lej en scooter - Alt efter land kan det være en besparelse at leje en scooter og selv køre rundt til diverse destinationer i området

Transport med seng - Natbusser og tog med soveplads kan give dig en “gratis” dags overnatning.

Couchsailing - Der findes couchsurfing og nu også Couchsailing. Der er mange som sejler rundt omkring i verden og leder efter mandskab, det kan være alt fra en lille båd med 3 personer til en større yath. Couchsurfing.org har en undergruppe kaldet couchsailing. Ellers er der også andre hjemmesider som findacrew.net ellers så vil google gerne hjælpe dig til andre sider. 😉

Diverse

Valuta - Hvis du tænke over dine penge i den lokale valuta istedet for danske kroner, kan du spare en hel del, specielt i billige lande hvor mange vil være fristet til at kaste rundt om sig med penge. Mange gange selvom det er et billigt land, bruger mange bare det mere.

Social - Mange gange er de bedste oplevelser dem der er gratis og kommer i form af andre mennesker!

Forlad turist området - Turist området i et given land er mange gange utroligt dyrt.

Retur penge - Jeg vil kraftigt anbefale at tælle de penge du får retur, som turist er der mange som bare stikker pengene i lommen og mange lokale i diverse land ved det. Det kan også hænde at de tæller forkert, værd på den sikre side og tæl de penge du får tilbage.

Turer og information - Færdiglavet ture er some oftest langt dyrer end hvis du/i selv tager planlægger jeres tur. hvis du ikke kan finde information nogen steder så er  Lonely planet bøger er meget kendt blandt backpackere og fungere som din egen lille rejseguide ved hånden, med en lonely planet bog vil du træde i samme fodspor som mange andre, om det er godt eller skidt er helt op til dig. I nogle af de mere populære turist området er det til at finde grupper der har en guide med sig som fortæller omkring stedet på engelsk, så du kan vel ligeså godt lytte med imens du alligevel er der.